24 Ekim 2016 Pazartesi

Amaçsız Amaçlı Gezmelerim


Uzunca bir tatil sonrası rehavete kapıldım sanmayın.Buralara uğrayamadım pek ama boş durduğumdan değil.Sürekli birşeylerle uğraşmaktan ne fotoğrafla uğraşabildim ne de yazı yazmakla.Biraz yoruldum sanırım işlerden azıcık mola verdim diyebiliriz.Artık bol bol fotoğraf çekip paylaşım hazırlayabilirim.

Yaptıklarımdan önce İstanbuldayken en çok gittiğim yer olan eminönünden bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim sizlerle.Mini bir eminönü turu diyebiliriz yani.

Alışveriş yaparken sadece tezgahlara bakmıyorum etrafıma da doyasıya bakarım.Sokaklar ,o eski binalar ,kalabalık,alışveriş yapanlar bu koca çerçevede minik minik ayrıntılar hepsi.


Malum eminönü dediğimiz yer koskoca bir dünya.Aklınıza gelen birçok şeyi bulmak mümkün,Tabi doğru şeyi doğru yerde aradığınız sürece.Çünkü bir çok sokak,sokaklarda da bir sürü han ve hatta hanlar içinde katlar bile sattıkları malzemelere göre ayrılmış durumda.



En çok ziyaret ettiklerim,renk renk çeşit çeşit aklınıza gelen her tür ip için kürkçü han,kırtasiye ve ham ahşaplar için sabuncu han ve takı malzemeleri için de marpuççu handır.




Hazır eminönündeyken bir de karşıya geçip Kadıköy'de gezmeden olamazdı.







Her eminönü dönüşümde artık gitmem diyorum.Bütün gün o dükkan senin bu dükkan benim dolaşırken yorulduğumu anlamıyorum ama eve dönüş yolunda başlıyor yorgunluk.Sonra hop yeni bir şeyler geliyor aklıma bir bakıyorum malzemeler eksik,ertesi gün kendimi eminönü yollarında buluyorum.

Benim eminönü gezim bu kadarcıktı.Bir gezi paylaşımım olacak tabi fotoğrafları düzenleyebilirsem :)
Herkese mutlu bir hafta diliyorum.












10 yorum:

  1. Eminönü'nü ben de seviyorum ama hızla sokakları öğrenmek lazım yoksa labirent gibi dönüp aynı noktaya gelinir.Havası, cıvıltısı, hesaplı ve klasik çarşı havasını seviyorum. Açıkçası avm lerde işimi görür çıkarım ama İstanbul'un tarihi yarımada Eminönü tarafına sadece gezmek için bile gidiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. labirent hem de en karışık olanından.eminönü havası gerçekten bir başkadır :)

      Sil
  2. Eminönü... Havası, kokusu bile bambaşka. Hasret giderdim fotoğraflarınla canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzeel :) ben de özledikçe fotoğraflarına bakıyorum ne yapalım

      Sil
  3. Güzel gezi olmuş keyifler sizinle olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. Istanbula gidersem mutlaka ugrayacağim buralara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika zaman geçirirsin umarım.Balık ekmek yemeyi de unutma :)

      Sil
  5. güzel bir gezi olmuş, aklım o yüncü dükkanında kalmadı değil =)) çok severim :D elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahh o yüncüler yok mu :D bir de kırtasiyeler rengarenk olunca asla dayanamıyorum

      Sil