11 Temmuz 2016 Pazartesi

Kuzu Kuzu Mee Battaniyeee! / Baa Baa Blanket With Sheep !

Selam herkese.Koskoca tatili de bitirdiğimize göre eski düzenler yeniden kurulur iş başına geçilir.En azından tatil modundan çıkılır.

Eveet sonunda battaniyemi sizlerle paylaşıyorum. şurada bir battaniyeye başladığımdan bahsetmiştim.yazın başlarıydı henüz sıcaklar bastırmamıştı ki bir cesaretle giriştim bu battaniyeye.Allahtan bir örgüye başladığımda bitirmeden bırakamıyorum yoksa bu zamana kalsaydı zaten öremezdim.
İlk yazımdan bir iki gün sonra bitti battaniye fotoğraflar da hazırdı ama nedense oturup yazısını yazamadım birtürlü.Şimdi kısmet oldu.Bir yandan amigurumilerle uğraşıp bir yandan da blogla uğraşmak bana biraz fazla geldi sanırım :)
Battaniyenin modelini pinterestte gördüm.Bu blogda genel olarak nasıl yaptıklarını anlatmışlar.Çok tatlı bir blog.Tarif bir kitaptan sanırım.Malum yurtdışındaki kitaplara ulaşmak biraz zor,bu yüzden ben de bu güzel blogdaki açıklamalardan faydalanarak kendi taslağımı oluşturdum ve ona göre ördüm.
Bu arada elimdeki iş ne olursa olsun önce bir taslağını çıkartıyorum.alırım elime kağıdı kalemi şekillerini çizerim renkleri belirlerim.İlmek sayılarını hesaplar yazarım.Santim santim ölçüleri yazarım taslağın üzerine.

Öyle ciddi bir iş yapıyomuş gibi uğraşıyorum ki bu taslaklarla gören de örgü değil de atom parçaladığımı sanır.Ne yapayım uğraştığım işi ciddiyetle yapmayı profesyonel gibi uğraşmayı seviyorum.

Herkese mutlu huzurlu bir hafta diliyorum :)

amigurumilerim için renklilmek hesabıma bakabilirsiniz
ayrıca

Minikaree ve facebook sayfama da beklerim :) 

                             
Hi everybody! Finally i finished and it is ready to share with you.This lovely baby blanket is from here.
I will always be thankfull to them for this pattern.Because i m really fall in love with this blanket.And their descriptions and photos helped me a lot.I knitted this blanket very easly.In fact mine is not as same as hers.


It is really enjoyable to knit for a baby.So if you learned knitting then knit something to your baby or knit to give someone as a gift.
If you dont know how to knit go and learn immediately.there are several videos on youtube.

Well I hope you like my lovely blanket.

Enjoy your new week!


17 yorum:

  1. Yeteneği olan kişilere her zaman gıpta ile bakmışımdır. Eline emeğine sağlık Minikare! Sarının rengi bir harika. Üstündeki desen de çok sevimli. Sarılıp uyuyası geliyor insanın :) Sevgilerimle..

    www.mrsgoksin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederiim guzel sözlerin için elif :)

      Sil
  2. Çok ama çok güzel bayıldım, ellerine sağlık. Keşke benim olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha cok teşekkür ederiim yağmur.örgü biliyosan seve seve tarif ederim her sorunu yanıtlarım:) bitane de sana öreyim dicem de bende modeller bir denemelik birdaha aynisindan yapsam da güzel olmuyor beceremiyorum ki

      Sil
  3. Çok tatlı olmuş, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ooyy :) Ben bu kuzulara sarılır uyurum yaa. Çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sarılmalık oldu bu kuzular :) teşekkürler sevgiler benden de

      Sil
  6. Ay çok güzel bir battaniye... Ellerinize sağlık. Benim örgü ile arama pek yoktur. Hızlı öremem, bitiremem, uzadıkça uzar gider ama bakmasını ellemesini hele battaniye ise sarılmasını çok severim. :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık çok tatlı olmuş :))
    Gülücüklü Kall

    YanıtlaSil
  8. :o Ama bu battaniye çok güzel ^^ Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Minikkare merhaba

    Oncelikle elinize saglik cok guzel olmus. Anneme ordurecegim ben de ama malesef bir turlu nasil yapildigini cozemedik bu kuzucuklarin. Rica etsem tarif edebilir misiniz? Simdiden cok tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) şimdi kısaca tarif etmeye çalışayım ancak daha detaylı bir post hazırlamayı düşünüyorum.çok soruldu çünkü :) öncelikle her kuzu için bir miktar ip kesip mandallara sardım.düz örgü kısımlarını örüp kuzu kısmına gelince beyaz iple kuzuların ilmek sayısı kadar ördüm ve sonra sarı iple örmeye devam ettim.ikinci kuzuya gelince tekrar hazırladığım minik yumakları kullanarak bir sıra daha beyaz ördüm.arkalı önlü bu şekilde devam ediyor.burada mnemli olan kuzuları örerken sarı ipi de beraberinde yürütebilmek yoksa arka tarafı pek karışık olur...

      Ayy çok karışık oldu sanki...yayınlayacağım anlatım postunu takip edersen daha iyi our :)

      Sil