17 Mart 2016 Perşembe

''Ne Koysam Torbası''


Son durumlardan dem vuracak değilim ama bu yazıyı yazarken de hala tadım yok.bu yüzden fotoğrafların bir kısmı yeni çekildiği için biraz hoş olmadı ama paylaşmak istedim yinede...

Uzun zamandır aklımda bir bez torba yapmak vardı.özellikle cafenohut un diktiklerini gördükçe iyice koydum aklıma.O torba dikilecek! Dikilecek ama nasıl? Dikiş bilgisi sıfır olduğu için de işleme kısmını ve kumaş kombinlerini hazırladıktan sonra mecburen istanbula gittiğimde anneme bıraktım dikme işini.


Sandığımdan da kolay oldu diyebilirim aslında.Tabiki model ve renk seçme kısmını saymazsak.Yine sevgili Ayda da görerek aldığım Susan Bates'in Modern Nakışlar  kitabından harika modeller arasından ilk torbam için bu güzel modele karar verdim.

El nakışında da tamemen yeniyim..Bu işleme 3. denemem.İlkinde kutu yapmıştım hatırlarsanız
 ( buyrun bir bakın ) Hiç bilmeyenlerin bile basit bir modelle rahatlıkla yapacağı bir işleme.Tek ihtiyacınız rengarenk el nakışı iplikleri bir iğne...



Belki siz bir yastık kılıfı yaparsınız yada süslü güzel bir cüzdan! Belki de boş çerçevenize güzel bir cümle işleyiverirsiniz pano niyetine...



Torbamı ne için kullanacağıma henüz karar verebilmiş değilim.Bir elimizde valiz şeklinde yaşadığımız için belki seyahatlerde kullanırız diye düşündüm.Amigurumilerim için de güzel bir torba olur belki...Ya da bu zamana kadar annelerimizin hep yaptığını yapıcam galiba...Yeri zamanı elbet gelir diyip katlayıp kaldırıcam kutulara.Bu yüzden bu kuşlu torbanın adı şimdilik ''Ne Koysam Torbası'' olsun istedim.






34 yorum:

  1. Çok hoş olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok güzel olmuş, en kısa zamanda bu kitabı bende edinmeyi düşünüyorum, güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir kitap :) resimlerine bakması bile ayrı zevk.teşekkür ederiim

      Sil
  3. çok güzel olmuş eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  4. Bir arkadaşım var toplu taşıma kullandığı için ellerinde mikroplar var diye o mikroplar da okuduğu kitaba bulaşıyor diye kitaplarını çantasında bir poşetin içinde taşıyor. Ne Koysam Torbası kitapları taşımak için çok şık olur gibi sanki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa eveeet harika olur tabiki :) hiç kitaplar için düşünmemiştim.çok teşekkürler fikir içiin ;)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık:) ben de benzer bir torba dikmiştim hatta yayınlamıştım ve ekmek tırbası olarak kullanıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek torbası da süper fikirmiş.demekki yeter ki torba dikelim kullanacak yer çok oluyor.hemen senin torbana da bakmaya geliyorum :)

      Sil
  6. Ben de dikişten hiç anlamıyorum :( Ama ne koysam torban gayet başarılı İremcim. Ellerine sağlık :) Boyutlarını bilmiyorum ama kitap kılıfı da şık olur bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyutları yeterince büyük kitap fikrini çok beğendim fikriye de aynı öneriyi sunmuş ,teşekkür ederiim huzurcum :) dikişten anlamasak da anlayan birileri hep bulunuyor çevremizde :)

      Sil
  7. Çok güzel olmus ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, minikare!cim yine döktürmüşsün, hamarat insan seni seni ;) bende yana yakıla torba yapamaya çalışıyorum ama ince işler beni kasar sanki, ben düz en kolayından dicem de sana kolay olan bu ise benim ki ne olur bilemedim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ettiim :) Oyle zor degil korem bak etaminle de yapabilirsin torbanı,kesinlikle eminim sen de yaparsıın.baktın olmuyo sen de benim gibi anneye yada dikiş bilene müracaat ;)

      Sil
    2. ahahahaaa iyiymiş, kumaş bulayım da önce :))) Yapınca haberin olur kesin ;)

      Sil
    3. bak kumaş olarak eski bir elbise gömlek falan bile olur biliyo musun ben bi elbiseme fena göz koydum bunu da düşün yani :)

      Sil
  9. Nedense eğitimciler ve öğretmenler beni sayfalarına mıknatıs gibi çekiyorlar. Onlar sayesinde kraft sanatını da sever oldum. Yamalı bohçalar, seccadeler, önlüklerin yanısıra bezden yapılmış oyuncaklar bebekler; hem tabii el emeğinin ürünleri olarak beni heyecanlandırıyor. Beylki de bu göz nuru yapılan işlerde yüreğinden sevgiyi işliyorlar. Bu sayfaya tesadüfen gelmedim elbet; buna tevafuk diyebiliriz. Belli ki bir hikmet var burada bulunuşumuzun. İlim ve irfan ışığında yürekten gelen dosluk ve muhabbet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) güzel kelimeleriniz için teşekkür ederiim.zamaninizi ayirip yorum yaptiysaniz eğer, işlemelerdeki sevgi ilmekleri yerine ulaşmış demektir sevgili profösör :)

      Güzelliklerle uğraştıkça daha güzelini arıyoruz ve daha daha güzelleriyle karşılaşıyoruz.tevafuk kelimesini de çok severim. Hos geldiniz :)

      Sil
  10. Fotoğraflar çok güzel torbaya da bayıldım. Harika olmuş işteee. Harikaa :)

    YanıtlaSil
  11. Allah'ım ne güzel bir kitap torbası dedim görür görmez :) Ayrıca Allah'ım benim minikarem gibi yetenekli insanlar hep var olsun hepp mutlu olsun da dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jurnalimm çoook teşekkür ederiim senin gibi kardeşler de olsun her daim ama senin gibisi bulunur mu bilmiyorum :) torbam yoğun istek üzerine kitap torbası oluverdi bile :)

      Sil
  12. Ne çok severim nakışı... lakin büyük şehirde heba olan zamanımız nakış işlememe el vermiyor. Çok güzel yapmışsınız tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim...Zaman öyle değerli ki heba olup gidiyor kalabalıklarda ve maalesef tek bir saniyesi bile geri gelmiyor.iyi değerlendirmek lazım

      Sil
  13. Şu pembeler , maviler beni bitiriyor :) Görür gözmez dedim ki keşke benim olsa :D
    Bloğunuza ilk defa geldim aslında ama böyle cıvıl cıvıl olduğunu görünce takip etmeden ayrılamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy teşekkür ederiim :) beğenmenize sevindim...renklere öyle ihtiyacımız var ki şu sıralar.cömertce kullanıyorum ben de işte:)

      Sil
  14. BÖYLE ŞEYLER HİÇ GELMEZ ELİMDEN NASIL DA ÖZENİRİM AMA YAPAMAM ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUS :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim :) ben se uğraşa uğraşa öğrendim işte deneyin derim

      Sil
  15. Güzel olmus elinize sağlık
    Ben çantamın içinde, tabi çanta yeteri kadar büyükse eğer:)) daha ufak cantaciklar kullanmayi severim:) derli toplu oluyor. mesela ayna, krem, yedek toka, yara bandı gibi gereçler ayrı bir çanta ya da kesededir benim çantaMDA. Bu da kullanışlı bir torba olabilir:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bu fikir de çok güzelmiş .çünkü çantamda bir dünya taşırım genelde.özellikle şehir dışı seyahatlerimde.aradığımı da bir türlü bulamam.en bunu değerlendireyim :)

      Sil
  16. Harika olmuş, elinize sağlık, blogunuza gelince içim açılıyor, böyle yazılar arasında dolaşırken buluyorum kendimi :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.moraliminen düşük olduğu anda sözleriniz nasıl da iyi geldi.çok mutlu oldum beğenmenize.sevgiler benden de :)

      Sil