4 Ocak 2016 Pazartesi

Modern Family

Akşamları yatana kadar tv başında zaman geçiren tiplerden değiliz.Eşim de ben de farklı şeylerle uğraşmayı seviyoruz.Zaten tv de de bizi kendisine bağlayan pek bişey bulamıyoruz o yüzden de akşamları haberler hariç bir yada birbuçuk saat tv izliyoruz.Ben  kpss ye hazırlanıyorum.Eşim de sürekli kitaplarla derslerle ilgilenmeyi sevdiği için dizi saatleri yerine bizim evde ders çalışma saatleri var.

Şimdi bölye diyince sanki dizi izlemiyormuşuz gibi oldu :D ama öyle değil tabiki.Sadece biz 3 saatimizi vermiyoruz dizilere.Yerine göre daha komik ve daha eğlenceli bulduğumuz için 20 dakikalıklık yabancı dizileri izliyoruz.

Şu sıralar izlediğimiz dizi halen yayınlanmaya devam eden Modern Family.20 dakikanın nasıl geçtiğini hiç anlamıyorum.Kültür olarak bizden farklı olsalar da ailenin her kültürde aynı anlama geldiğini fark ettiren bir dizi.

konusundan bahsetmek gerekirse, 3 aile düşünün.Baba Jay ikinci evliliğiyle yeni bir aile kurmuş. Jay'in kızı Claire 3 çocuğuyla ve eşiyle mutlu ve bol koşturmacalı bir ailedir.Jay'in oğlu Mitchell da (onaylamasak da saygı duymak zorunda olduğumu düşünüyorum) eşcinsel beraberlik yaşadığı Cam ile evlat edindikleri Vietnamlı minik lily ile beraber çok şirin bir aile.


Bu üç ailenin her seferinde beraber zaman geçirmek için uğraşmaları, kendi aralarında oyun geceleri düzenlemeleri , çocuklardan birinin bir maçı olduğunda mesela nasıl koştura koştura izlemeye geldiklerini gördükçe aile bir kat daha anlam kazanıyor gözümde.

Her türlü kararlarında birbirlerine destek olmaları saygı duymaları,hatalarda doğruyu buldurma çabaları da ailenin ne demek olduğuna bir örnek.

Her bölümden sonra diyorum ki Amerikada aile olmanın önemini vurgulayan bu dizilere karşılık bizim dizilerin çoğunluğu neden bu kadar boş.Sürekli aldatmaları birbirlerinin ardında iş çevirmeleri sürekli bir entrika hali izlemeyi daha mı çok seviyoruz.Ailenin öneminden dem vuruken nasıl oluyor da ilgimizi çeken bu diziler tam zıttı oluyor.

kafamda böyle deli sorular varken ben 20 dakikalık dizimin tadını çıkarıyorum.


At nights we dont watch tv for all night.Since I have an exam on may so  I study and also my husband like being busy with books.that is why we have studying time instead of watching time.
we watch only news and a tv serie for 1 hour.

These days we love to watch  Modern family.I love to  watch the way of telling about family.And also it takes only our 20 minitutes.So if we compare with turkish series modern family is 1 and ours are 0


15 yorum:

  1. Keyifli seyirler inanın ben zamanında tam bir tv tutkunuydum.Şuan sizin gibi düşünüyorum sadece O Ses Türkiye dışında izlenecek birşey bulamıyorum o yüzden bol bol kitap okumaya vakit ayırıyorum inanılmaz da keyif alıyorum hafta sonu oğlum ve eşimle ''Ters Yüz'' animasyon filmini izledik şiddetle tavsiye ederim sınava hazırlanma döneminizde güzel motivasyon sağlar sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa şu sıralar motivasyona çok ihtiyacım var gerçekten.hem de animasyon en sevdiğim türdür.ilk fırsatta izleyeceğim çok teşekkürler tavsiye için :)

      Sil
    2. Tavsiyenizi dinledim ve filmi izledim. Her anne babanın çocuklarına ızletmesi gereken bir film. Konuları ve anlatis tarzı muhteşem. Tavsiyeniz için TEŞEKKÜRLER sevda hanım , ve bu güzel bloğun sahibesi.

      Sil
    3. Rica ederim Mustafa bey beğendiğinize sevindim blogumada beklerim :)

      Sil
  2. rica ederim kesinlikle izleyin oğlum çok keyif aldı etkileri hala devam ediyor filmi izledikten sonra yorumunuzu merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden keyifli izlemeler :)

    YanıtlaSil
  3. Bizde öyle oluyoruz Minikare! Eşim malum yazılım işi yapınca evde de devam ediyor, bende pc başında blogla falan uğraşıyorum, onun dışında daha çok film izliyoruz, beraber the vampire diaries’i bitirmiştik -son sezon kaldı-
    Modern family’e dizi ararken rastlamıştık ama henüz karar verdiğimiz bir şey yok, bakalım, bir gideyim de yanına o zaman karar veririz :) Şirin bir aile dizisi hııım!
    Ama minikare, bizim dizilerde yozlaşma olsa da aile kavramını en iyi bilen toplumuz vesselam, bu ABD’lilerin her zaman yaptığı şey değil ki, kimin eli kim cebinde hesabı genelde, çok nadir yani bir iki örnek vardır aile önemini vurgulayan kaldı ki en dertli oldukları konu bu yaa şu sıralar, gençlerin evden ayrılma yaşını falan yeniden düzenlemeye çalışıyorlar aman neyse demem o ki bizimkiler de bunlara özenince kötü oldu. Gel bir Kore dizisi izle, onlar daha bağlı aile kavramına ve kurguları daha iyi, bizim kültürümüze de paralel, yakın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru diyosun onlar olmayan aile bağlarını olusturmaya çalıştıkları için çabalıyorlar.boşuna bu kadar ödül almamış bu dizi.
      Biz tabiki aile bizde daha önemli ama keşke bu doğrultuda olsa dizilerimiz de...
      Kore dizilerine de el aticaz sayende 😉

      Sil
    2. Kpss faslın olmasa rahat bırakmam da ondan duruyorum yani :)

      Sil
    3. off diyorum bir de kpss diyorum :(

      Sil
  4. Sonunda benim gibi tv izlemeyen birini daha buldum :) Üniversite döneminde koptum tvden, yurtta geçirilen sohbetler eğlenceli zamanlar sayesinde. Yabancı dizilere merak sardıktan sonra türk dizilerini izleyemiyorsunuz zaten. Sırf işyerin de ki herkes izliyor diye kırgın çiçekleri izlemeyi denedim. Ama yok yapamadım :)Biz dram işini fazlasıyla abartıyoruz. Örneğin kız bankaya gidiyor annesini hapisten çıkarmak için para yatıracak bankaya, 5 dkkayla kaçırıyor banka kapanıyor. Aman Allah ım o ne dram en az 20 dkka kapılara vura vura ağladı. Daha da izleyemedim zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde ben de üniversite yıllarında koptum :) zirvesinde bırakmışsın ama iyi de yapmışsın.
      iki hafta sonra izlediğinde hala o para bankaya yatmamıştır eminim.nasılsa konu çektikçe uzuyor.ee izleyen de var o zaman neden uğraşsınlar ki :D

      Sil
  5. Çok doğru söylemişsiniz, bence de yerli diziler çok boş -istisnalar kaideyi bozmaz-. Ayrıca yabancı komedi dizilerinin yirmi dakika olması benim de çok hoşuma gidiyor. Böylece dizi insanı sıkmıyor, dolu dolu geçiyor. Bizdeki yapımlar ise entrika, yalan dolan, aldatma olayları ile dolu. Öğretici, örnek olucu hiçbir şey yok. En azından varsa bile ben göremiyorum, hepsi tek örnek gibi geliyor. İyi seyirler bu arada :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tv de izlenecek bişey yok diyenler olarak da böyle yabancı dizilere yöneliyoruz işte.ve ben çevremdeki izlemeyen kişilere de hep tavsiye ederim

      Sil