11 Kasım 2015 Çarşamba

Süslü Püslü Rulo Pastam / An Ornate Roll Cake


Sevgili Kasım ayı geldi de geçip gidiyor.Ayın ortalarına geldik bile.Çalıştığım dönemde zamanın geçtiğini pek anlamıyodum ama evde olunca da anlaşılmıyormuş.Belki de sürekli bişeylerle uğraştığım için farkına varamıyorum.Bilemedim :)

Bizim evde kek pek fazla pişmiyor.İki kişi olunca yapılan kek bir türlü bitmiyo çünkü.Günlerce kalır masanın üstünde.O yüzden arada bir yapıyorum.Her konuda olduğu gibi yine önce google amcaya bi sorayım da farklı bişeyler yapayım istedim.

Aslı ingilizce olan bu tarifi  buradaki siteden buldum ancak biraz daha gezindikten sonra benzerlerin türkçe tarifler arasında da buldum...bi iki taneyi karıştırarak denedim.

Ne harikalar var ekrana baktıkça da ağzım sulandı.Uzun bi araştırma ve hazırlık safhası atlattıktan sonra da daldım mutfağa.Ve kendilerini yemeye hazır hale getirdim :) Belki sizin de ekrana bakarken ağzınız sulanır diye tarifi de iliştirdim :) Afiyetler olsun

desenler için:
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı gıda boyası yada kakao (renklendirme için farklı doğal yollardan da yararlanabilirsiniz)

Kek için:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için :

2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
75 gr tereyağı

Yapılışı:
küçük bir kasede desenler için verilen malzemeleri karıştırın
yağlı kağıdın bir tarafına desenleri çiziyoruz.kağıdı ters çevirip (desen çizmediğimiz tarafa) hazırladığımız hamuru şırınga yada kaşık yardımıyla desenleri uyguluyoruz ve buzdolabında 10 15 dk bekletiyoruz.

Ardından kek için yumurta sarılarını  (desenleri hazırladığımız hamurdan kalan yumurta sarısını da ekleyin)  ve beyazlarını şekeri paylaştırarak ayrı ayrı çırpıyoruz.yumurta sarılarına un kabartma tozu ekleyip ardından köpük halindeki beyazları da ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.

buzdolabından çıkardığımız tepsiye hamuru döküm 180 derece fırında 10 12 dk pişiriyoruz.

pişerken kremayı hazırlıyoruz.Kekimizi fırından çıkardıktan sonra tezgaha ters olarak çıkarın ve üzerine mutlaka ıslak bir bez koyun.
ve ruloyu yapın.sıcakken yapmazsanız soğuyunca rulo yapmak neredeyse imkansız oluyo.

Ve kekiniz soğuduktan sonra da kremanızı sürün ve istediğiniz meyveyi arasında kullanabilirsiniz :) afiyet olsuun :)

ne uzun bir yazı oldu böyle :D sıkılmadan buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler



it is almost end of november...When I was working i did not realize that time is running so fast. Now I do not work, I am at home all day nearly...but still time pass really quick...Maybe being busy with crafts make my time pass quick...dont know 

In our home i dont cook cake that much.Because it takes time to finish all of it since we are 2.That is why I cook rarely.And as my habit I ask  to uncle google for first.After i saw really great cakes.

After long searching and preparing process I run to kitchen and cook this yummy cake...And i thought maybe you also want to taste it so here its recipe :) 

For Pattern:
1 egg white
30g granulated sugar
40g flour - if making chocolate pattern substitute 20g for cocoa powder
20g butter- room temperature
Natural food coloring, fruit syrup or any food coloring of your preference


For Cake
4 eggs- whites separated
1 tsp cream of tartar
1/2 cup + 1 tbsp sugar
60g butter - melted (aproximately 1/2 stick + 1 tbsp)
1/2 cup flour
1/4 cup cocoa powder (if making plain rolled cake substitute this for flour)
for filling
1 1/2 cup white chocolate -or any other chocolate
1 cup heavy cream - or whipping cream
1 cup strawberries - quartered 
Utensils: baking pan 11x17 in, parchment paper (it won't work if you use wax paper), pastry bag or ziploc bag.
Yields one 11x17 cake roll 


I see this recipe in this site.You can see the video.she is telling every detail very well...


17 yorum:

  1. Ne eğlenceli bir site bulmuşsun ve tarif de çok romantik olmuş, tek başına mı yiyeceksin, davet etsen gelirdim :) Şekilleri uzaktan görünce iskambil kağıtları aklıma geldi, ne alaka ise, kumarbazım galiba ;) Okuması güzeldi, o kadar uzun değil aşamalı tarif sonuçta ;) Anna Olson'u bu tariflerde iyi buluyordum ama bunu da denemek isterim, eve misafir gelirse tabii dediğin gibi iki kişiyle bayıyor, sürünüyor pastalar, yazııııkk! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim :) tek başıma yemedim misafirler gelince böyle hamaratlığım tutuyo işte :D iskambil kısmına gelince kim bunu söyliycek diye bekliyodum bana da aynı şeyi düşündürtmiştü çünkü.

      Sil
    2. hihi, romantizmi bozdum :) Afiyet olsun, eline sağlık ;)

      Sil
  2. Şahane çok estetik keşke yapabilsem

    YanıtlaSil
  3. Ayy çok güzel gözüküyor, bende denemek istiyorum ama bu tür pastalar tutmuyor bende :D Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum bana da beklerim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi dene bakalım :) yapması bile çok zevkli

      Sil
  4. çok şirin görünüyor süs olarak saklanmalı:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor.Mutfakla ilgim olmamasına rağmen çok dikkatimi çekti.Denemek istiyorum.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil