18 Kasım 2015 Çarşamba

Benim Güzel Minik Kutum / My Sweet Little Box

Daha önce de bir iki kutu denemem olmuştu henüz burada paylaşmadım evet, üşengeçlikten mi tabiki hayır, azıcık maymun iştahlılıktan olabilir belki.Kutuyu bitirir bitirmez farklı uğraşlara yönelince fotoğrafı çekme işi kalıyor da kalıyor.Mesela yine cafenohut da gördüğüm dergileri sayfalarını rulo yaparak yaptığım bir kutum var ki kendileri favorim olur.İlk fırsatta çekeyim de nasıl olmuş yorumlarınızı alayım...


Bu sefer yaptığım  kutum benim için biraz ilklerin kutusu oldu.İlk defa elde nakış yaptım mesela.her yeni başladığım işte tamam diyorum evet bu çok daha zevkli ama minik minik renkli çiçekler yapmaktan daha zevkli ne olabilir ki?


Bu el nakışına o kadar da yabancı değildim aslında.Şöyleki anneciğimden görmüştüm.ama sadece görmüştüm.nasıl bir kumaşa yapılır teknikleri nedir nasıl iğne kullanılır hangi iple yapılır en ufak bilgim yoktu.Aradım taradım hepsinin bilgisine ulaştım.Modelimide belirledim ve başladım.

Bitirince ne yapsam acaba diye gezinirken maalesef şu sıralar blogunu ve diğer hesaplarını silip sadece instagramında veda fotoğrafı bırakan  turuncu oda  blogunda buldum cevabımı...

Kutu yapıcam demesi kolay ama önünüzde dümdüz bir karton ,ya berbat edersem diye kıyamadığınız ilk göz ağrınız olan bir el işlemesi olunca ne kadar zorlandığımı tahmin edersiniz.ilk deneme hüsran oldu diyemiycem ama istediğim gibi olmadı.

Kalp şeklindeki kutu fikri gitti kare bir kutu oluverdi mecburen.Sonra tekrar model araştırmaları bu sefer daha güzel olucak hırsıyla yeni bir el işlemesi serüveni ve tatata tammmm.Tam olarak ikinci denemede bu minnak kutuyu yaptım.

Biraz anlatmak gerekirse, önce kutunun alt tarafını istediğim büyüklükte kestim ve kumaşla kapladım.Ardından istediğim yükseklikte dikdörtgen parça karton kesip yine kumaşla kapladım ve tabanın üstüne silikon tabacasıyla yapıştırdım.Kapak için nispeten daha büyük (kapağın sorunsuz kapanabilmesi için 1cm den daha az bir büyüklük) bir kalp kestim  ve kenarları içinde istediğim ende dikdörtgenler kesip kumaşla kapladım yine.Üst tarafa da işlemeyi yapıştırdım ve son olarak da iç kısmına temizlemek amaçlı ek parça yerleştirdim.

Biraz uğraştım olmuyo diye eşime bile sataştım hatta ama sonunda yaptım :) Bu sevimli kutu bana turuncu oda dan hatıra kalmış oldu böylece..

I have tried some boxes before too.But still didnt share here with you since when i finish a project i start for another one immediately.So it takes time for me to take photos of previous project.But i m excited to share with you my box which i made with magazine pages.I saw that profect on cafenohut's blog.Soon I will be share with you.


This time i made this box with different excitement.Because this embriodery  was the first time for me.After i finish my embriodery i searched for some project.And i found a box on turuncu oda's blog.But unfortunately turuncu oda deleted her blog and instagram...She just leaved a goodbye photo on her instagram...


It was easy to say ''i will make a box'' but it is not...my first trying was not that much bad.But it wasn't as like as I want.I imagined a heart shape box.But it turned to a square one..But i didnt give up.and tried again.

After all searches and trials I made this little heart box.


10 yorum:

  1. Bence kutu deneyimi ilk sefere göre çok başarılı ama el işlemesi muhteşem. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim biraz uğraştırdı ama deydi :)

      Sil
  2. çookk güzelll çookk minnoşş olmuşşş

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş Harika:)))
    Ben kalkışamam mesela böyle bir kutu yapmaya!! Gözüm korktu benim...
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş, hem işlemen hem de kutun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :) ❤❤

      Sil