25 Kasım 2015 Çarşamba

Altıgenleri Birleştirdim Peki Sonra? / Hexagonal Patchwork


Merhabalar,havalar erkenden kararmaya başladığından beri hiç bir işimi yetiştiremiyorum artık.Yaz günleri gelsin demiyorum tamam ama günlerin bu kadar kısa olduğunu da unutmuşum.Saat 4 oldumu gün bitti.Ne dersler ne ev temizliği ne de gezmeler yetişiyor.Ben de akışına bıraktım herşeyi o an ilk neyi yapmam gerekiyosa yapıyorum artık.
Bir ara burada sevgili kumaşlarımı paylaşmıştım sizlerle.ne yapsam diye düşünüyordum hani.Bir heves kitabımı da almıştım ama yok nerde bende öyle beceri bırak makinayı elde bile dikiş dikmemiş biri olarak bazı hayalleri erteleyiverdim şimdilik.


internette şöyle bi mini tur atınca altıgenlerle bişeyler yapabilirim dedim..Matematikçi olarak işin içine bütün geometri sevgimi katarak altıgenler kestim.
Ne yapmaya karar verdiğimi soracak olursanız hala o kısmı koca bir soru işareti.şimdilik altıgenler kesilip elde bir güzel dikiliyor,ve birleştiriliyor.Yakın zamanda istanbula gidicez, ailelerimizi ziyarete.Annemi oturtup makinanın başına diktiricem bir güzel.O zamana kadar ne olacaklarına karar verebilirsem tabiki.

Her seferinde böyle farklı bişeylerle uğraşınca eşimin de kafası azıcık karışmış durumda.bir gün kağıt keserken ertesi gün elimde yün tığ şiş.Bu sıralarda böyle rengarenk kumaşlar, iğne iplikle yatıp kalıyorum.''dur şu pembe olanı da birleştireyim hemen yemek hazırlicam'' şeklinde ilerliyor altıgenlerimin birleşmesi.Ama bu sefer eşim de çok beğendi.Sadece kitaplıkta süs olarak oturan amigurumi oyuncaklardan sonra daha bi işe yarar buldu belki de :) 
Altıgen kırk yamamın şimdilik durumu böyle :) İstanbul dönüşü bakalım ne olacak.Belki mini bir yastık olabilir.Sıkılmadan bir sürü altıgan yapabilirsem bir minder yaparım belki.Daha çok altıgen yapmam lazım...


Hi , since the winter is coming and it is getting darker fastly I am not able to finish my all works at home..I am happy with winter for sure but days are really getting shorter so fastly..
I have already shared my sweet farbrics here with you.and finallly I decided to make hexagonal patchwork.As a mathematician I start to cut hexagonals with my all geometry love.
But seesaw about what I will do after finish patchwork

For a short time we will visit our parents in istanbul and there i will use my mom's sewing machine to sew and finish this patchwork..For now i only cut and sew my dear mini hexagons.Let's see what will this happen...I only know that I have to cut more hexagons.

31 yorum:

  1. Harika görünüyorlar gerçekten de, ellerinize sağlık. Peki o altıgenleri nasıl gezdiniz ve birleştirme payını nasıl bırakıyorsunuz? Çok merak ettim. Belki ben de yaparım bir şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim :) önce yapmak istediğim boyutta altıgen kağıtlar kestim.sonra bu kağıttan biraz büyük olacak şekilde.yani katlama payını da hesaplayarak kesiyorum.

      sonra kağıdı kumasa iğneleyip etrafindan katlayarak dikip en sonunda da altigenlerin kenarlarindan dikiyorum 😊 hepsini birleştirince de kagitlari çıkardım..

      ayyy böyle yazdım ama anlasildi mi bilemiyorum videosu vardı onun linkini vereyim en iyisi 😊
      https://m.youtube.com/watch?v=VeGouUq4_14

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :) Anladım sanırım ama videoyu izlemekte de fayda var tabii :))

      Sil
  2. Çok sirin. Benim dikis yetenegim hic yok ama patchwork ürünleri çok seviyorum. Evlere sicak bir hava veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim yapmasi da çok zevkli :) dikiş bilgisi de çok gerektirmiyo

      Sil
  3. Kumaş renkleri çok güzelmiş.Sonucu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim ben de merakla bekliyorum 😀

      Sil
  4. Slm. Kumaş seçimleri çok hoşuma gitti. Yorumdaki nasıl yapılır açıklamasından sonra işin inceliklerini de öğrenmiş oldum. Ancak dikmesi de ayrı bir sabır gerektiriyor gibi :) Allah tamamına erdirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun çok teşekkür ederiim : ) amiin bir an once biterbilirim inşallah

      Sil
  5. o kadar guzel olmus kı. etkınlık vesılesı ıle buldum sızı ve takıpteyım. acaba bende yapailir miyim ki bundan şahane gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yapabilirsiniz basit bi işlem.videoyu bi izleyin :)

      Sil
  6. yaaa minikare zaten bir hevesle etamin işine giriştim, şimdi bu ne yaa, yapılır mı bana! Bunu da çok beğendim, sehbalarım ahşap bardak altlığı falan güzel olur mu ki, kaba mı durur bilemedim, aklıma ilk o geldi nedense ama deneyeceğim kesin, yine bana iş çıktı :) Videoyu izlerken kadının tırnaklarına bittim yani, ne o öyle yaa :) Kumaşlarının desenlerini de çok beğendim, şunu da çok merak ediyorum, mesleğin neydi :) Hiç üşenmeden ingilizce de yazıyorsun ya helal!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etamlnde yarışımız var unutma 😉 bu kumaşlarla oynamak da acaip zevkliymiş ben bunda yeniyim ama hiç de zannettiğim gibi zor değilmiş.bununla yastık minder yada servis falan yaparım diye düşünüyorum ama işte karar veremedim daha...daha farklı şeyler de olabilir azcık düşünmek lazım.mesleğe gelince matematik okudum öğretmenlik yaptım ama şimdi evdeyim ve kpss denen bir süreçteyim

      Sil
    2. Ayy gerçekten kpss çalışıyor musun, ben ne zaman çalıştıysam hep düştü puanım :) Yarışı unutur muyum, sen oyalan bu kumaşlarla hihihi :)

      Sil
    3. 😀 bende çalışıyorum bakalım çalışarak ilk defa giricem.sonucu merak ediyorum...oyalanayım bakalım haber bekliyorum😉

      Sil
  7. Türkçe özürlü bir insanım, tarih coğrafya zevkli gelmişti en azından çalışması, vatandaşlık hukuk eh biraz ezber olunca gıcık, matematik zaten yaparım der sınavda zamanda sıkıntı yaşarım. Ama beni dibe vuran hep Türkçe olmuştur, üniversite sınavından öncesi de sonrası da :) Sana kolay gelsin, iyi vakit ayırıyorsun el işlerine o zaman! Millet mayısa çektiler diye isyandaydı haberin olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuzun sıcağında sınava girmektense mayıs daha iyi geldi bana 😃 konular yetişirse dahah iyi olur tabiki...benim de tek sıkıntım tarih..ama internetten videolarla çözdüm gibi.kpss ciddi zaman istiyo evet ama başka şeylerle uğraşmazsam ben hiç ders çalışamam.uğraşıyorum işte öyle. :)

      Sil
    2. Önemli olan verim tabii, ne güzel sen sevdiysen mayısı :) Tarihi videolarla formül halleri mi yoksa :) Kolay gelsin, inşallah gönlüne göre olur ;)

      Sil
    3. yok formül falan değil de konu anlatımları yapıyolar.ramazan yetgin belki duymuşsundur...bana bile tarihi öğretti :D

      Sil
    4. Oh ne güzel o zaman, duymamıştım bu zatı, arkadaşlar demişti formüle edip anlatan videolar var diye de ondan sordum :) İstanbul için 90 üzeri hatta 95 falan olduğu için ben bulaşmıyorum daha :)

      Sil
    5. Sadece istanbul icin degil bir cok yer icin 90 üstü şart :)...zor bir iş irade istikrar hırs birsürü fedakarlık gerekiyor

      Sil
    6. Aynen yaa halbuki düz memur olmaktı isteğim çok ütopik değildi :) Nasip kısmet, hırs falan benim gibi tembel de nerdeee!

      Sil
    7. Bu şartlarda biraz utopik aslinda 😀 kısmet tabiki 😊 o hırs var ya hic beklemediğin anda gelebilir.umudu kesme bence

      Sil
  8. Ahh dikiş ile aram hiç yok.Örgü kanaviçe tam bana göre ama dikiş hiç beceremiyorum :( Çok güzel görünüyor tatlım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederiim.ben de bu aşamaya kadar getirdim ama gerisi bende de yok..mecbur anneye müraacat 😀

      Sil
  9. Çok güzel görünüyorlar ama biraz uğraş verici sanırım. Küçük küçük onları birleştirmek zor olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek zordu diyemem.parçaları birleştirip kumaşı büyütünce heyecanlı oldu bile diyebilirim :)

      Sil
    2. Pek zordu diyemem.parçaları birleştirip kumaşı büyütünce heyecanlı oldu bile diyebilirim :)

      Sil
  10. Bakalım ne çıkacak ortaya, biz annemle birlikte kocaman bir yatak örtüsü yaptık bu balpetekleriyle. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yatak örtüsü bayağı sabır ister sizinde ellerinize sağlık :)

      Sil