14 Aralık 2015 Pazartesi

Çarpı Çarpı Takvim - Cross Sticth Callendar

Sevgili Kore fenomeni sayesinde dahil olduğum nostaljik pazartesi etkinliği için şöyle bir bakındım da hadi dedim bu ilk pazartesi paylaşımı olsun.
Hem eski yazılarımızın okunması hem de verilen emeklerin boşa gitmemesi amacıyla Carpe Diem başlatmış etkinliği.Güzel de bir isim bulmuş.O zaman geçmişi karıştırıp arada böyle nostalji yapmak iyidir diyip hemen dahil oldum :)

havalar burada da soğumaya başladı yavaş yavaş.ama hala cam kapı açık yatabiliyoruz.Kış mevsimini özledim sanırım üşümesem de kışlık kıyafetleri çıkarmak istiyorum artık. Şöyle güzel bitki çayları ,bol tarçınlı salepler, sıcak çikolatalar içmek istiyorum.ve söz veriyorum üşüdüm demicem :)

Etamine olan ilgim hiç bitmeyecek sanırım.Minik kareleri sayıp rengarenk iplerle çarpılar atmak çok güzel bir terapi bana göre.İğnenin kumaştan her giriş çıkışında hemen şöyle bi uzatıp bakarım nasıl oluyo diye


İşlediğim desen bitince hemen arayışlara da giriyorum şimdi ne yapsam diye...en son minik pembe filimi yapmıştım, buradan görebilirsiniz...

Bu sefer benim için daha anlamlı bi iş yapmaya karar verdim.ve aldım kareli kağıdımı elime.Önce taslak çıkardım.Biraz değil oldukça zor oldu benim için taslak kısmı...Aslında taslak kısmı değil de taslağı kumaşa aktarmada büyük sorunlar yaşadım.



İlk denemede kumaşımı yanlış kesmişim..bu kenarda kalsın ben buna bişey yaparım dedim sonra ikinci deneme üçüncü deneme derken derken sanırım dördünce seferde tutturdum doğrusunu.

Çok severek işledim bu güzel takvimi.Evlendiğimiz senenin mayıs ayı.Bizim için çok anlamlı oldu.hem işlemesi zevkli hem de işi bitirdikten sonra izlemesi.






To remember our old posts and to stay alive our blogs dear  Carpe Dieam started a new activity named ''Nostalgic Monday'' . I found this actvity by Kore Fenomeni  who is my contestant on cross stitching :)

It is getting cold here.but still we can sleep while windows are open.i missed the winter.even I m not feel cold i want to see winter clothes in my wardrope.I want to drink naturel herbal teas,hot chocolates and i promise i will not say i feel cold.


my interest to cross sticht will never end.caunting little squares and  working with colorfull yarns is such a therapy for me.

when i finish one of project i start to think what i will do for next..at last my project was a little pink elephant u can see on this link...

this time i decide to work on a project which is meaningfull for me.at first i try a lot to have a draft of my calender...it was really hard for me.at least on my forth trying i get the right draft and start to work on it.

It was  very enjoyable for me to work on this calender which is our marriage date...I enjoyed both working on it  and watching after finished.




23 yorum:

  1. Ele emegi ne kadar guzel..

    Nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. kapı cam açık diyorsunuz merak ettim neresi orası :) Biz kombi açıyoruz da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iskenderundayım.gündüzleri burada hala yaz mevsimi devam ediyor.akşamları tatlı bi serinlik oluyo ama bu akşam sanki biraz daha soğuk gibi

      Sil
  3. harika bir fikir. çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Benim ilk Etamin deneyimim seccade işlemek olmuştu, işledim ve bitti ama bu fikir çok hoşuma gitti sevdiklerimizin özel günlerini işleyip hediye edilebilir. Bende bloğuma beklerim, blog keşif etkinliğinde takibe aldım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk etamin işlemem masa örtüsüydü...ortaokuldaydım nasıl ağır gelmişti o zaman :) şimdi yıllar sonra evlendim ve annem evime geldiğinde bak sana ne getirdim diyip işlediğim masa örtümü çıkardı şimdi mutfa masamda :) bu tarz el emeği hatıralar çok kıymetli oluyor.hem işlemesi de nasıl zevkli :) teşekkürler hemen geliyorum blogunuza

      Sil
  5. Yorumumu güncelleyeyim :)
    Gerçekten güzel etkinlik, sen etaminden yana kullanmışsın bende filmlerden yana seçtim :)
    Etaminleri başıma sen açtın he! Kış geldi, ee üşüdüm demiyorsun dimi? Salep, sıcak çikolataya başladık biz ki :)
    Eşinle beraber daha nice sağlıklı, mutlu, huzurlu, bereketli senelere, çok manidar bir takvim o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederiim ☺ ama biz de artık başladık üşümeye zaten ben üşümeye yer arayan biriyim benim için en ideal olan yerdeyim galiba 😊

      Sil
  6. Takvime bayıldım,çok güzel ve yaratıcı olmuş bence :)

    YanıtlaSil
  7. Hic el isi sevmeyen biriyimdir ama bu etaminden takvime bayildim yaa, cok seker:)

    Ayrica baslatmis oldugum bu nostaljik pazartesilere katildigin icin cok tesekkür ederim, cok mutlu oldum:)

    Selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) beğenmenize sevindim. etkinlik te benim çok hoşuma gitti güzel düşünülmüş :)

      Sil
  8. Çok güzel ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. eline saglık cok anlmlı olmus gercekten :) Bakması cok guzel ama yapılmasını bılemıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiim :) yapması da zevkli hatta çok zevkli :)

      Sil
    2. hıc denemedıgım ıcın bılemedım :) Belkı bos bı vaktımde denerım :) Umarım basarabılırım :)

      Sil
    3. Basit bir modelle başla bak bırakamayacaksın :)

      Sil
  10. Güzel fikir. Etamin işine ben de bayılıyorum. Şablon kitabı bulamadım buralarda. Bir tablo yaptım yakında blogda olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kitaptan bakmıyorum pinterest sağolsun :) merakla bekliyorum

      Sil