25 Şubat 2016 Perşembe

Kes Katla Birleştir! Al Sana Çerçeve


Merhabalar herkese.Gerçekten yoğun bir haftanın ardından ancak gelebildim.Yarın nasipse istanbula gidiyorum.Kayınvalidem bizdeydi bir süredir.Hem onu götüreceğim hem de kendi ailemi ziyaret etmiş olacağım.

İki haftadır planlar yapıyorum bir şeyleri sıraya koyuyorum ancak hiçbirini yapmaya fırsat bulamadım gelen giden misafir derken zaman geçti gitti.Ancak valizimi hazırlamaya zaman bulabildim.


Bu kadar yoğunluğa vücut da dayanmıyor. Tabi ki dün en son 5 de eve girdiğimi ve koşa koşa yatağa gittiğimi hatırlıyorum.Bugün için enerji topladım ve son gayretle ev işleri yapıp oturdum bilgisayarın başına.

Bu güzel çerçevemi sizle paylaşmadan gidecek halim yoktu :) Yapılışı şahsen kağıtla uğraşmayı seven ben için çok zevkliydi.Çok da zevkliydi.tini mini kesiyosun yapıştırıyosun.Var mı daha büyük zevk?


Bu katlama şekliyle cüzdan yapmışlardı benim gördüğümde.Cüzdan yapmayı pek beceremedim.Aklıma çerçeve geldi.Çerçeve de pek bi kolay oldu.Üzerine kağıt  verniği de sürülebilir.Yıpranmaması için.Ben şimdilik bu şekilde bıraktım.

Yapılışı için fotoğrafları aşama aşama çektim ama şöyle bir iki cümleyle de anlatayım.Öncelikle bol bol eski dergileri biriktirorsunuz :) sonra sayfaları 26cm X 12cm ölçülerinde tek tek kestim.
ilk önce kenar kısımlarını katladım.sonra ortadan da katladım.


ince şerit halinde bir kağıt oldu.sonra üst kısmından ve alt kısmından da ortada birleşecek şekilde katladım.ve son olarak uzunlamasına olacak şekilde tekrar katladım.Bu parçaları tek tek birleştirdim.


Dergi sayfalarıyla yine biseyler yapmıştım bir ara.kutu süslemiştim bakmak isterseniz tık tık

18 yorum:

  1. Çok hoş olmuş, ben de bir çalışma yapayım bununla ilgili :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederiim.mutlaka yap.Harika oluyor.cüzdan veya çantasını denersin belki

      Sil
  2. Ne kadar güzel olmuuş :)) Onca koşuşturmanızın arasında yapabilmenize hayran oldum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkürleer.paylaşımları bile arada derede hazırlıyorum bir görseniz.fotoğraf çekmek düzenlemek yüklemek yazı yazmak tam bir curcunaya dönüştü şu sıralar :D

      Sil
  3. aaa süper olmuş :) emeğine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  4. Aaaa çokk güzel olmuş bu cancanımmmm, bayılldımmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh jurnalimm teşekkürler canımm :) :) en kısa zamanda bir foto çeker de koyarız içine inşallah :)

      Sil
  5. süper bir fikir bu :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Değişik bir kendin yap çalışması olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş ve değişik gerçekten. Kraft kağıttan bir çerçeve yapıp üzerini kenevir ve dantel ile süsleyerek vintage tarzı bir çerçeve yapmak geldi aklıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet bu daha da orjinal bir fikir harika olur gerçekten

      Sil
  8. El işi kağıtlarında da güzel olur değil mi? Bu şekilde artık materyal çalışması olmuş. İki renkli bir çalışma gözümde canlandırdım da çok şık olur. Benim oğlumda çok sever bu tür katlamayla bir ürün ortaya çıkarmayı hafta sonu için güzel bir etkinlik... Ama o içinden geçirme olayını da fotoğraflasaydınız bu şekilde tam anlaşılmıyor nasıl geçirip bütün haline getirildiği.
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok guzel olur tabiki.cocuklarla yapilacak harika bir aktivite olur.icinden geçirme kısmının da fotoğrafını çektim ama tam anlaşılamamış olabilir.katladığınızda aralık olan uçlardan birbirine geçiriyosunuz.tekrar fotoğraf cekmeyi denerim :)

      Sil
  9. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık, çok güzel bir fikir.

    YanıtlaSil