3 Şubat 2016 Çarşamba

Boya ve Örgü Serüvenim / Story of My Paintings and Crochet



 Son zamanlarda iplere dolanmıştım ki hala da öyleyim aslında.Yeni bir örgü şekline başladım.Tığla örüyorum yine.Tam türkçesi var mı bilemiyorum ama çevirisi köşeden köşeye afgan örgüsü gibi bişey oluyor.

Pastel renklerde yapmayı düşünüyorum instagram hesabımda paylaşmıştım :) ördükçe yine paylaşmayı düşünüyorum.İnstagram hesabını yeni keşfettiğim Sarah sayesinde başladım bu örgüye de.harika işler yapmış.battaniyelerine de bayıldım.sitesinde yapılışı ve modeller de var.hemen orda görüp başladım ben de.

Gelelim bu paylaşımın asıl konusuna :) Sadece örgü yapmıyorum.Uzun zamandır ihmal ettiğim boyama kitabımı arada bir elime alsam da hala yeni sayfalara geçemedim.Bu güzel sayfalarla ilgilli önceki paylaşımımda bahsettiğim gibi planlarım var ama şimdilik sadece boyuyuorum.

Boyarken önceden de bahsettiğim gibi keçeli kalem ve zebra sarasa kalemleri kullanıyorum.En son olarak da fosforlu kalemle bir sayfayı boyadım ve hem arkaya geçirmedi hem de çok harika bir görüntü oldu.


Kuru kalem pek kullanmıyorum ama kullandığımda da normal kuru kalem boya yerine metalik kuru boyalarla boyamayı daha çok seviyorum.

Bir de fotoğraflarda göz kırpan kalemlik de yine benim değişik örgü denemelerimin ürünü :) Tunus işiydi yanlış hatırlamıyosam.Sadece tek bir örgü çeşidiyle yetinmediğimden ne varsa denemek istiyorum.



Tunus işiyle düz bir örgü ördüm ve ikiye katlayıp kenarlarından diktim.Ama en güzel kısmı burdan sonra başladı çünkü yine ilk defa yaptığım bişeydi.İçine astar için  uygun kesip içerisine elde diktim.

Bazen bir iş yaparken dünyadan kopup sadece o işe yoğunlaşıyorum.Bu kalemliği de yine bir akşam tam yatmaya doğru karar verip sabah da hemen işe koyularak akşama kadar ördüm.Fermuarını eşime akşam gelirken alması için rengini tarif ettim.bence tam rengine uygun oldu ve böylece kalemliğim bir günde hazır oldu.


Boyamalardan bahsedecekken yine örgü ağırlıklı oldu :) umarım beğenirsiniz 


Yesterday I started to a new crochet called '' Corner to corner crochet '' It is very funny to crocheting.I already shared my new crochet on my instagram too...I saw this on Sarah's instagram.And searched on Sarah's website for the instructions.she made a lovely blanket and i love it.


And in this post I want to talk about my painting book and my handmade pencil case.
I already shared my painting books before too but now new pages and new colours.I have some plans with this paintings but for now I only paint them.

I use zebra sarasa jel pens and felt tip pens.The most i liked is zebra sarasa gel pens. and I also use metalic dry pencils too.And liked them too.


And my sweety pencil case is one of my new project.I love trying new crocheting styles.So this one is a new one which i tried.It called '' tunusian crochet '' It was easy to crochet.
Hope you enjoyed :) 

12 yorum:

  1. Bu boyama sayfaları boyandıktan sonra çok hoş duruyor. Renkli kalemlere bayılıyorum ben de herkes gibi :)
    Yine de o kadar ayrıntılı ki resimler, onları boyamak bende stres atmaktan çok stres yaratabilir sanıyorum :))
    Bir ara ben de boyama yapacağım ama denemekten zarar gelmez :))

    YanıtlaSil
  2. Boyalar boyalar.. Örgüler el işleri :) Canım çekiyor gördükçe!
    Kalemliğini çok sevmiştim ki anlatmışsın. O tavşancık cinsi örgüler de bu ara çok moda sanırım.

    Şu boyama kitaplarına bir ben ısınamadım Minikare :D

    Resim yapmayı sevsem de bunlar bir türlü çekmedi :D

    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiin :) Tabiki hemen geliyorum

    YanıtlaSil
  4. Bendr bu boyama kitaplarinin bir suru cesidini almistim surekli degil ama ara ara boyiyorum bazen gazli kalemlerle bazen kuru kalemlerle cok guzel duruyor ve terapi resmen;)

    YanıtlaSil
  5. Çok keyifli bir yazı olmuş. Boya kalemlerimi özlediğimi fark ettim sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim 😊 blogundaki biraktigim eksik yorumlardan sonra beni görmek istemezsin sanıyodum gelmene sevindim

      Sil
  6. Bunlar çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.Tam stres atmalık.Kafa dağıtmalık.Blogun çok hoş.Takipteyim sizleride beklerim.İyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  7. Kızıma boyama kitabı alırken bunları gördüm ve aldım. Müthiş stres atıyor insan...

    YanıtlaSil
  8. keşke örgünüzün fotoğrafını da burada paylaşsaydınız merak ettim.renkler harika...ayrıca iyide terapi şekli...
    Meltem

    YanıtlaSil
  9. boya kalemlerini bende çok seviyorum, çocukluğum geliyor her elime aldığımda :/

    YanıtlaSil
  10. bu sıralar bende de örgü hastalığı var.. bu kasvetli havalarda iyi gidiyor. blog keşif etkinliğinden geliyorum bende beklerim...
    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil