Uzuun hatta upuzuuun bir ara vermek istememiştim tabi ki, ancak böyle gelişmesi gerekti böyle geçiverdi zaman.Şikayetçi değilim ancak uzak kalınca özlemedim diyemem.Diğer arkadaşlarımı da takip etmeye çalıştım elimden geldiğince ancak malum zor bir dönem bu sınav dönemi.Bir de amigurumi sevdası da doruklarda olunca zamanımı da yetiştiremedim aslında.
Bu rengarenk kurabiyeleri taa kardeşimin düğününe gitmeden önce yapmıştım.Paylaşmak şimdiye kısmet oldu.Bir gece yarısı otururken yine pasta böreklere baka baka kendi kendimizi acıktırdık derken ertesi gün bu rengarenk kurabiyeler çıktı ortaya.
Hamuru
* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un
Şerbeti İçin
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
Üzeri İçin
* Hindistan cevizi
* Mavi haşhaş
* Pasta süs şekeri
Hamur için tüm malzemeler karıştırılır.Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve 170 dercede pişirilir.
Şerbeti için şeker ve su karıştırılır.Evet burada şerbet pişmiyor arkadaşlar sadece karıştırılıyor.Pişen kurabiyeler şekerli suya 5 10 saniye kadar batırılıp ardandan da isteğe bağlı olarak hindistan cevizi,haşhaş yada dekor şekerine bulanarak servise hazır olur
Ben üzeri için en çok haşhaşı yakıştırdım.Yendiği zaman ağızda çıtır çıtır olan tatlara bayılıyorum çünkü.Sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum :)
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilTeşekkür ederiim;)
Silellerine sağlık minikare! seviyorum bu kurabiyeyi, şerbetli olması ayrı güzel dediğin gibi browni hissi ;)
YanıtlaSilTeşekkürler korecimm! Aynen öyle.intense ve browni tutkunu birisi için tam yeme de yanında yat kurabiyesi :)
SilElinize sağlık.Hem kurabiyeler hemde görseller çok şık görünüyor...
YanıtlaSilCok teşekkürler begenmenize cok sevindiim:)
Silne güzelmiş harika fotolar ve tarif! mutlaka yapacağım teşekkürler =)
YanıtlaSil